Handige tips om je unieke ring te onderhouden

Handige tips om je unieke ring te onderhouden

Gepubliceerd op 22 april 2024

Handige tips om je unieke ring te onderhouden

Kocht jij een unieke handgemaakte ring? Een zilveren verlovingsring met edelsteen? Of een gouden trouwring met gravering? Dan wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mooi blijft. Lees hier onze tips en tricks om zelf je ring te beschermen en onderhouden.

Een paar algemene tips

Vermijd beschadiging

Je wilt jouw unieke ring altijd dragen. Dat begrijpen we! Daarom gebruiken we enkel materialen van uitstekende kwaliteit. Maar sommige zaken kunnen je ring beschadigen. In de volgende situaties berg je je handgemaakte ring dus best even veilig op.

  • Contact met harde materialen: harde materialen zoals steen of metaal kunnen krassen en deuken maken in je ring. Ook als je te veel druk zet op de band van je ring kan deze buigen of zelfs scheuren of breken. Moet je iets zwaars heffen of verplaatsen? Dan doe je je ring best even af.
  • Zwemmen in de zee of het zwembad: je loopt niet alleen het risico om je ring te verliezen in het water, maar ook om hem te beschadigen. Zee- en chloorwater tasten het materiaal en de edelsteen van je ring Berg je hem steeds veilig op voor je een verfrissende duik neemt!
  • Intensief sporten: als je je ring afdoet voor je gaat sporten blijft hij langer glanzen. Je ring zal namelijk sneller dof worden wanneer zweet en vetten van je huid zich ophopen.
  • Contact met chemicaliën: schoonmaakmiddelen bevatten soms bijtende chemicaliën. Die tasten niet alleen het metaal en de edelsteen aan, maar ook je huid. Je draagt je ring beter niet als je met bijtende producten werkt. Uiteraard mag je je ring wel dragen wanneer je licht huishoudelijk werk doet, zoals de afwas.
  • Gebruiken van cosmetica: producten zoals haarlak, parfum, crèmes en make-up kunnen je juwelen aantasten en vlekken maken. Stenen kunnen er ook dof door worden. Hou hier rekening mee.

Regelmatig reinigen

Als je je ring regelmatig draagt, is het onvermijdelijk dat die na verloop van tijd vuil wordt. Begint je ring wat dof te worden? Je maakt hem heel eenvoudig zelf weer schoon. Maak een sopje van lauw water en milde zeep en leg je ring er een paar minuten in. Eenmaal het vuil begint los te komen, hoef je het er alleen nog maar voorzichtig af te borstelen. En dan is je ring weer zo goed als nieuw! Spoel hem nog zeker af met schoon water en dep droog met een zachte doek.

Gouden ringen onderhouden

Goud staat bekend om zijn duurzaamheid. Net daarom is het zo’n populair materiaal voor verlovings- en trouwringen. Hoewel je gouden ring niet zal verkleuren of oxideren, kan hij wel vuil worden. Gelukkig doe je goud heel makkelijk zelf weer glanzen met een zeepsopje en zachte borstel of doek.

Zilveren ringen onderhouden

Zilver is een prachtig en veelzijdig materiaal dat steeds populairder wordt als setting voor verlovings- en trouwringen. Koos jij voor een zilveren ring van Nico Taeymans? Dan heeft deze ring een rodium laagje gekregen om te voorkomen dat hij zwart wordt, tenzij je anders gevraagd hebt natuurlijk. Wordt jouw ring dof of vuil? Gebruik dan zeker geen zilverpoets, dat tast namelijk de rodium laag aan. Zonder dit laagje zal je ring of juweel dof en vuil grijs worden.

Verschillende edelstenen

Edelstenen zijn er in alle kleuren en maten, maar dat zijn niet de enige verschillen. Sommige stenen zijn harder dan anderen. Diamant is bijvoorbeeld een steen die bekend staat om tegen een stootje te kunnen. Andere edelstenen zijn dan weer zachter en daardoor fragieler. Wij zorgen ervoor dat in de ringen die jullie kiezen de juiste steen terecht komt. Wij zullen steeds benadrukken hoe je de steen moet behandelen omdat dit van juist deze hardheid afhankelijk is.

Heb jij nog vragen bij het onderhoud van jouw ring? Maak een afspraak in een van onze winkels in Antwerpen of Brugge, wij helpen jou met plezier voort.

SEO, SEA en Webdesign door Applic Group