Een unieke verlovingsring kiezen, hoe doe je dat?

Een unieke verlovingsring kiezen, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 05 maart 2024

Het is zover, je bent zeker dat je jouw leven wil delen met je partner en bent nu het perfecte aanzoek aan het plannen. Daar hoort de mooiste verlovingsring bij. Wil jij iets speciaals, iets unieks, iets dat écht laat zien hoe graag jij hen ziet? Daar helpen wij jou heel graag bij. Of je nu voor een van onze unieke handgemaakte ringen kiest of er eentje naar jouw idee op maat wil laten maken? Een zilveren of  gouden verlovingsring met diamant of een andere edelsteen? Een gravure? Je bent welkom om dit met ons te bespreken en na een fijne zoektocht buiten te gaan met de ring die je zo graag wil geven.

Het perfecte aanzoek met de perfecte ring, dat is natuurlijk wel allemaal makkelijk gezegd. Maar hoe begin je daar nu aan? In deze blog zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rijtje. Zo krijg je al een idee van welke richting je kan uitgaan. Wij, het Nico Taeymans team, zorgen voor de magie om jouw idee te verbeelden voor jouw partner.

Waarom een ring?

Bij een aanzoek hoort een verlovingsring,  maar waarom is dat nu juist? Is daar een reden voor? Ja hoor, een verlovingsring is niet zomaar een leuke gewoonte maar heeft ook een hele diepe symboliek. Een verlovingsring staat voor de vraag: wil jij jouw leven met me delen?  Ringen staan in verschillende culturen symbool voor de eeuwigheid, en dat zie je ook aan de vorm: rond en zonder naad, geen begin of einde. Een verlovingsring stelt de oneindigheid voor van een belofte voor het leven.
De verlovingsring is ook het begin van de huwelijksreis, en dan bedoelen we niet de romantische vakantie na het huwelijksfeest, hoewel die ook niet mag ontbreken. Met de verlovingsring begint de aanloop naar het huwelijk, de voorbereidingen voor jullie leven samen.
Die prachtige ring blijft een tastbare herinnering aan het speciaal moment van de vraag tot een toekomst samen en als bewijs voor jouw grenzeloze liefde voor je partner.

Een verlovingsring op maat

Bij Nico Taeymans draait het helemaal om jullie! Samen met jou maken we een ring die jouw geliefde doet stralen. Daarom is het heel belangrijk om de ring te kiezen die perfect past bij jouw partner.

Een diamant, of toch een andere edelsteen?

Laten we beginnen bij de steen. De steen kan het middelpunt van jouw verlovingsring zijn. Diamant is de meer traditionele steen. Diamant hoeft daarom niet wit te zijn. Waarom geen pepper & salt of een ander slijpsel dan een briljant? Buiten diamant zijn er zo veel prachtige edelstenen. Je kan kiezen voor de geboortesteen van je partner. Volgens een legende zou het dragen van je eigen geboortesteen of die van een geliefde geluk brengen. Wil je liever een andere steen? Dat kan uiteraard! Edelstenen zijn er in alle kleuren van de regenboog. Wat denk je van een roze spinel? Of een blauwe of gele saffier? Een diepgroene smaragd? Tijdens jouw bezoek aan onze winkel, kan je  zelf de steen kiezen die jou het meeste verbindt met jouw partner.

Een goede basis

Jouw gekozen steen wordt gezet in de ring die jij kiest. Wil je een verlovingsring in zilver of toch liever wit,  geel of rood goud? Neem eens een kijkje in de juwelendoos van je partner, vind je daar vooral zilveren of gouden sieraden? Of heeft jouw partner al af en toe een kleine hint gegeven? Al onze ringen dragen de stempel van het metaal en onze meesterstempel. Wij staan garant voor de kwaliteit en de eerlijkheid van onze juwelen.

Welke ring?

Bekijk eens de handen van jouw partner. Zou een smalle ring mooi staan? Voor fijnere handen top. Of eerder een uitgesproken brede ring? Jouw partner houdt van een statement. Gaat of mag jouw partner de ring altijd dragen? Een ring om te pronken? Dan mag de steen wat hoger staan. Is jouw partner een praktisch iemand? Dan zorgen we ervoor dat de ring niet stoort in het dagelijks dragen. Houdt jouw partner van bling? Of eerder ingetogen? Dit kan je rustig bekijken om een beeld te vormen van de ideale ring voor jouw partner.

Wat doen wij?

Wij begeleiden jou door al deze mogelijkheden. We verbeelden de ring die jij bij jouw partner ziet. We bespreken alle varianten tot in het kleinste detail, om jou dan uiteindelijk met de droomring van je partner en een grote glimlach op jouw gelaat naar huis te zien gaan. Een ring die een mooie belofte inhoudt. Wij wensen jou dan ook alle succes toe en hopen jou en je partner daarna nog te zien om jullie trouwringen te bespreken.

Klaar? maak een afspraak in onze winkel van Antwerpen of Brugge en neem ondertussen ook al eens een kijkje op onze website.

SEO, SEA en Webdesign door Applic Group