Ravissant
A Diamonds & Antwerp Collection

Ravissant is het resultaat van een samenwerking tussen de Antwerpse diamantsector en  Nico Taeymans in 2018. Het resultaat is een betaalbare en unieke collectie met juwelen waarin zowel kimberliet, ruwe diamant als geslepen diamant verwerkt werd. De collectie is beschikbaar in verguld en verzilverd tin, zilver en goud.

De collectie bestaat uit een modecollectie, vervaardigd in verguld/verzilverd metaal en een zilvercollectie, steeds gecombineerd met Antwerpse diamanten. Enkele stuks zijn ook verkrijgbaar in 18 karaat goud. Nico kiest zijn diamanten eigenhandig uit bij vooraanstaande Antwerpse diamantbedrijven.

 

'Bij alles wat ik ontwerp, zorg ik ervoor dat ik nooit de natuur en zijn schitterende organische vormen uit het oog verlies. Werken met kimberliet, het gesteente waarin diamant 450 km diep in de aardkorst onder hoge druk gevormd wordt, in combinatie met ruwe en geslepen diamant was dan ook een gedroomde uitdaging voor mij. Elk stuk uit de collectie is dan ook steeds uniek, want geen twee ruwe diamanten of stukken kimberliet zijn identiek. Het is geen alledaagse collectie maar ik ben ook geen alledaagse ontwerper. Het zijn originele diamanten en juwelen voor originele mensen.'

Antwerpen: spil van diamantsector

Antwerpen is al 570 jaar het belangrijkste handelscentrum voor diamant wereldwijd. Als u een juweel met diamant hebt, is de kans groot dat deze steentjes ooit in Antwerpen gepasseerd zijn. 84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten wereldwijd doen dat immers. Bovendien kende 2017 een enorme stijging van de hoeveelheid ruwe diamant die verhandeld werd op de Antwerpse diamantmarkt.

Ravissant is verkrijgbaar in de Nico Taeymans brand stores in Antwerpen, Brugge en bij in Diva, het nieuwe diamantmuseum op de Suikerrui in Antwerpen, online en bij geselecteerde partners & winkels. Prijzen vanaf €49.

SEO, SEA en Webdesign door Applic Group